|
|
Składniki: - 300g mięsa wieprzowego (łopatka, karczek) lub drobiowego - 3 średnie cebule - 2 papryki - 10 średnich pieczarek - 150g boczku wędzonego - 1/4 szklanki oleju - 3-4 łyżki sosu sojowego - sól, pieprz, papryka słodka i ostra w proszku, majeranek, czosnek granulowany - Sos czosnkowy PREMIUM Tarsmak
Wykonanie: Mięso, boczek i paprykę pokroić na kawałki, cebulę na ósemki, a pieczarki pozostawić w całości. Wszystkie składniki nadziać na przemian na szpatułki. Z oleju, sosu sojowego i przypraw zrobić zalewę, dokładnie wysmarować nią szaszłyki, a następnie odstawić do lodówki na minimum dwie godziny. Piec na grillu elektrycznym ok. 20-30 minut, co jakiś czas obracając. Podawać z Sosem czosnkowym PREMIUM Tarsmak.
Smacznego!
|