Składniki: - 2 średnie cukinie - 800 g mięsa mielonego - 2 średnie cebule - 1 świeża papryka - 4 ząbki czosnku - ½ pęczka natki pietruszki - 2 pomidory - 4 łyżki Musztardy sarepskiej Tarsmak - 3 łyżki kwaśnej śmietany 18% - 150 g sera żółtego - sól, pieprz do smaku
Wykonanie: Cukinie umyć, przeciąć na pół i wydrążyć środek. Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz paprykę, wyciśnięty czosnek, zioła prowansalskie, posiekaną natkę pietruszki oraz sól i pieprz do smaku. Masę mięsną dokładnie wymieszać i napełnić nią cukinie. Na mięso położyć pokrojonego w cząstki pomidora i polać sosem z wymieszanej Musztardy sarepskiej Tarsmak i śmietany. Całość posypać obficie startym żółtym serem. Piec w temp. 180°C przez ok. 45 minut.
Smacznego!
|