|
|
Składniki: - 100 g białej fasoli - 100 g wędzonego boczku - 3-4 liście jarmużu - filet z łososia – 4 kawałki po ok. 120 g - olej - Sos koperkowy Tarsmak - sól, pieprz ziołowy, pieprz czarny, sos sojowy do smaku
Wykonanie: Fasolę moczyć w wodzie przez kilka godzin, następnie posolić, ugotować do miękkości i odcedzić. Boczek pokroić w plasterki i usmażyć na patelni na złoty kolor. Do boczku dodać posiekane liście jarmużu, ugotowaną fasolę, doprawić pieprzem ziołowym, sosem sojowym i chwilę poddusić. Łososia doprawić solą, czarnym pieprzem, natłuścić odrobiną oleju z obu stron i zgrillować na patelni. Na talerze wyłożyć gorąca fasolę, zgrillowanego łososia i całość polać Sosem koperkowym Tarsmak.
Smacznego!
|