tortilla  

Składniki:
- 4 placki tortilli
- 300 g fileta z kurczaka
- 4 liście sałaty strzępiastej
- 12 plastrów pomidora
- 1 żółta papryka
- 1 czerwona papryka
- 1 średnia marchewka
- por (biała część)
- sól, pieprz do smaku
- Sos musztardowo-paprykowy Tarsmak


Wykonanie:
Filet z kurczaka pokroić w paseczki, doprawić solą i pieprzem. Podsmażyć na patelni na złoty kolor. Pokroić pomidora w cienkie plasterki, paprykę w paski, a marchewkę i por w cieniutkie paseczki. Tortillę podgrzać na suchej patelni, a następnie posmarować ją Sosem musztardowo-paprykowym Tarsmak, położyć sałatę, wszystkie przygotowane wcześniej warzywa i ciepłego kurczaka. Całość polać jeszcze raz Sosem i zwinąć w rożek.


Smacznego!