Składniki: - piersi z kurczaka (2 sztuki po ok. 130 g) - 2 łyżki szpinaku rozdrobnionego mrożonego - 2 plasterki sera żółtego typu gouda - 2 plasterki szynki konserwowej - 2 ząbki czosnku - 1 łyżka oleju - 150 ml białego wytrawnego wina - Sos serowy Tarsmak - sól, pieprz do smaku
Wykonanie: Piersi z kurczaka rozbić tłuczkiem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Szpinak rozmrozić, połączyć z wyciśniętym przez praskę czosnkiem i posmarować nim filety. Na wierzch położyć po plasterku sera oraz szynki i ciasno zwinąć. Spiąć wykałaczkami i usmażyć na złoty kolor na oleju z obu stron. Następnie podlać winem i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 8-10 minut. Gotowe roladki pokroić w grube plastry, wyłożyć na talerz i polać Sosem serowym Tarsmak. Podawać z białym ryżem lub puree ziemniaczanym.
Smacznego!
|