Dla każdego coś pysznego!

Główne składniki

Polecamy na

stek z poledwiczki wieprzowej  

Składniki:
- 600 g polędwiczki wieprzowej


Składniki-marynata:
- 100 ml oleju
- 2 łyżki sosu sojowego
- 100 ml piwa
- 1 łyżeczka papryki mielonej słodkiej
- sok z ½ cytryny
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz do smaku
- Sos chrzanowy Tarsmak


Wykonanie:
Z polędwiczki wieprzowej usunąć błonę, przeciąć na cztery części i uformować steki, lekko rozbijając je dłonią w poprzek włókien. Ząbki czosnku wycisnąć przez praskę. Wszystkie składniki na marynatę dokładnie wymieszać, wysmarować nią steki i wstawić do lodówki na 2-3 godziny. Następnie grillować na rozgrzanym ruszcie po ok. 5 min z każdej strony. Podawać z Sosem chrzanowym Tarsmak.


Smacznego!