|
|
Składniki: - 4 sztuki piersi z kurczaka (po ok. 150g) - 5-6 liści jarmużu - 1 łyżka masła - Olej - 4 łyżki Sosu czosnkowego PREMIUM Tarsmak - Sól, papryka słodka, pieprz do smaku
Wykonanie: Filety z kurczaka natrzeć solą, pieprzem, papryką i odstawić do lodówki na godzinę. Następnie natłuścić olejem i upiec w naczyniu żaroodpornym w piekarniku (200°C, ok. 35-40 min). Liście jarmużu dokładnie umyć, wyciąć i odrzucić twarde części, a resztę pokroić w dużą kostkę. Doprawić odrobiną soli i poddusić na wolnym ogniu na maśle do miękkości. Na koniec dodać 4 łyżki Sosu czosnkowego PREMIUM Tarsmak i wymieszać. Pieczoną pierś z duszonym jarmużem podawać jako danie główne z podsmażanymi ziemniakami lub innymi dodatkami.
Smacznego!
|