|
|
Składniki: - 1 mała młoda cukinia - ½ papryki czerwonej - ½ papryki żółtej - mała cebula - sałata strzępiasta - olej - 1 łyżka kaparów - garść owoców aronii - 4 plastry boczku grillowanego - Sos koperkowy Tarsmak - pieprz grubo zmielony do smaku - dressing: 4 łyżki oliwy z oliwek , sok z ½ cytryny, 1 łyżeczka musztardy francuskiej
Wykonanie: Pokroić cukinię, paprykę żółtą i czerwoną na średniej wielkości kawałki, cebulę pokroić w pióra. Następnie składniki te podsmażyć na odrobinie oleju i ostudzić. Na poszarpane liście sałaty wyłożyć podsmażone warzywa, boczek, kapary i owoce aronii. Dodać oliwę wymieszaną z musztardą i sokiem z cytryny, a następnie polać całość Sosem koperkowym Tarsmak. Udekorować gałązkami koperku, cząstkami cytryny i posypać świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego!
|