Dla każdego coś pysznego!

Główne składniki

Polecamy na

nalesniki z jajem  

Składniki - ciasto naleśnikowe:

- 0,5 l mleka
- 1 jajko
- 300 g mąki pszennej
- sól, cukier do smaku
- olej do smażenia

 

Reszta składników:

- 100 g sera żółtego
- 4 ogórki konserwowe
- 1 mały słoiczek pieczarek konserwowych
- 1 pęczek szczypiorku
- ¼ główki sałaty lodowej
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 3 łyżki majonezu Tarsmak
- 2 łyżki śmietany kwaśnej
- sól i pieprz do smaku
- Sos koperkowy Tarsmak


Wykonanie:
Składniki na ciasto połączyć do uzyskania jednolitej konsystencji. Usmażyć na odrobinie oleju duże naleśniki.
Ser żółty zetrzeć na tarce na grubym oczku, ogórki, pieczarki i jajka pokroić w drobną kostkę. Dodać posiekany szczypiorek, majonez, śmietanę, sól, pieprz do smaku i dokładnie wymieszać. Na naleśniki nałożyć powstały farsz, na farsz ułożyć sałatę lodową pokrojoną w paseczki, ugotowane jajka i ciasno zwinąć. Pokroić na cząstki i polać Sosem koperkowym Tarsmak.


Smacznego!