|
|
Składniki: - 4 placki tortilli - 300 g fileta z kurczaka - 4 liście sałaty strzępiastej - 12 plastrów pomidora - 1 żółta papryka - 1 czerwona papryka - 1 średnia marchewka - por (biała część) - sól, pieprz do smaku - Sos musztardowo-paprykowy Tarsmak
Wykonanie: Filet z kurczaka pokroić w paseczki, doprawić solą i pieprzem. Podsmażyć na patelni na złoty kolor. Pokroić pomidora w cienkie plasterki, paprykę w paski, a marchewkę i por w cieniutkie paseczki. Tortillę podgrzać na suchej patelni, a następnie posmarować ją Sosem musztardowo-paprykowym Tarsmak, położyć sałatę, wszystkie przygotowane wcześniej warzywa i ciepłego kurczaka. Całość polać jeszcze raz Sosem i zwinąć w rożek.
Smacznego!
|