|
|
Składniki: - ½ kg mielonego mięsa wołowo-wieprzowego - 1 jajko - 1 średnia cebula - 3-4 ząbki czosnku - 1 łyżka mąki - 3 łyżki oleju - sól, pieprz, majeranek, ostra papryka do smaku - Sos musztardowo-paprykowy Tarsmak
Wykonanie: Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju. Pod koniec smażenia dodać posiekany drobno czosnek, mąkę i smażyć jeszcze przez chwilę, by mąka straciła surowy smak. Całość dodać do mięsa, wbić jajko, przyprawić i dokładnie wyrobić. Wyrobione mięso podzielić na 6 równych porcji. Porcje uformować w zgrabne podłużne kotleciki i nadziać je na drewniane patyczki do szaszłyków. Minikebaby smażyć na oleju ok. 20 minut, co jakiś czas obracając. Podawać z Sosem musztardowo-paprykowym Tarsmak.
Smacznego!
|