Składniki - ciasto naleśnikowe:
- 0,5 l mleka - 1 jajko - 300 g mąki pszennej - sól, cukier do smaku - olej do smażenia
Reszta składników:
- 100 g sera żółtego - 4 ogórki konserwowe - 1 mały słoiczek pieczarek konserwowych - 1 pęczek szczypiorku - ¼ główki sałaty lodowej - 2 jajka ugotowane na twardo - 3 łyżki majonezu Tarsmak - 2 łyżki śmietany kwaśnej - sól i pieprz do smaku - Sos koperkowy Tarsmak
Wykonanie: Składniki na ciasto połączyć do uzyskania jednolitej konsystencji. Usmażyć na odrobinie oleju duże naleśniki. Ser żółty zetrzeć na tarce na grubym oczku, ogórki, pieczarki i jajka pokroić w drobną kostkę. Dodać posiekany szczypiorek, majonez, śmietanę, sól, pieprz do smaku i dokładnie wymieszać. Na naleśniki nałożyć powstały farsz, na farsz ułożyć sałatę lodową pokrojoną w paseczki, ugotowane jajka i ciasno zwinąć. Pokroić na cząstki i polać Sosem koperkowym Tarsmak.
Smacznego!
|