|
|
Składniki: - 2 bułki do hamburgerów - 200 g mięsa wołowego mielonego - 2 plastry sera żółtego - 2 grube plasterki pomidora - 1 mała biała cebula - 4 liście sałaty - 2 plasterki czerwonej cebuli - 4-6 plasterków ogórka konserwowego - 1 płaska łyżka musztardy - Sos do frytek i hamburgerów Tarsmak - olej - sól, pieprz do smaku
Wykonanie: Do mięsa dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, musztardę, doprawić do smaku solą, pieprzem i dokładnie wymieszać (wyrobić) ręką. Uformować dwa okrągłe, płaskie kotlety wielkości bułki i zgrillować z obu stron na patelni posmarowanej niewielka ilością oleju. Bułki przekroić na pół i zagrzać (nawet lekko zrumienić) z obu stron na suchej patelni. Na gorące połówki bułek położyć plasterki sera, gorące kotlety, sałatę, pomidora, ogórka konserwowego i krążki czerwonej cebuli. Polać obficie Sosem do frytek i hamburgerów Tarsmak i przykryć drugą połówką bułki. Można podawać z frytkami.
Smacznego!
|