Drukuj
omlet z szynk  

Składniki:
- 5-6 szt. szparagów zielonych
- 4 plasterki szynki parzonej
- 2 łyżeczki masła
- 3 jajka
- 1 garść młodego szpinaku
- sól, pieprz do smaku
- Sos serowy Tarsmak


Wykonanie:
Szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końcówki i gotować w osolonej wodzie ze szczyptą cukru ok. 8 minut. Szynkę pokroić w kostkę, krótką chwilę podsmażyć na łyżce masła, a następnie dodać szparagi.
Do miseczki wybić jajka, doprawić solą, pieprzem i energicznie roztrzepać rózgą. Dodać posiekany szpinak, wymieszać i usmażyć na wolnym ogniu z obu stron na łyżeczce masła. Na gorący omlet wyłożyć szparagi z szynką, polać Sosem serowym Tarsmak i zwinąć.


Smacznego!