|
|
Składniki: - krewetki tygrysie: 300g - olej słonecznikowy: 3 łyżki - kurkuma: 1 łyżeczka - imbir: 1/2 łyżeczki - gałka muszkatołowa: 1/2 łyżeczki - czosnek: 2 ząbki - sos piri-piri firmy Tarsmak: 1 łyżeczka - mleczko kokosowe 150ml - sos sojowy: 1/2 łyżeczki - sól do smaku
Wykonanie: Na patalnię wlać olej, dodać kurkumę, imbir, gałkę, i wyciśniety czosnek. Całość chwilę podsmażyć, dodać sos piri-piri, obrane z pancerza krewetki i wszystko wymieszać. Wlać mleczko kokosowe, dodać sos sojowy, sól do smaku i krótką chwilę poddusić mieszając. Podawać z ryżem lub białym pieczywem.
Smacznego!
|