salatka z karczochami  

Składniki:
- młoda kalarepa 1 szt.
- szpinak młody 1 garść
- rukola 1 garść
- pomidorki koktajlowe 6 szt.
- papryka świeża czerwona ½ szt.
- pieczarki świeże 3 szt.
- ser typu feta 100g
- karczochy w oleju 150g
- sól, sok z cytryny do smaku
- sos czosnkowy „Tarsmak”


Wykonanie:
Szpinak i rukolę wymieszać i wyłożyć na dno miseczek. Dodać obraną i pokrojoną w cienkie plasterki kalarepę, w paseczki paprykę i na połówki pomidorki. Dodać również pokrojone w plasterki pieczarki, w kostkę ser i pokrojone w cząstki karczochy. Tak przygotowane sałatki skropić sokiem z cytryny, olejem z karczochów i polać sosem czosnkowym „Tarsmak”.


Smacznego!